Domácí uzené
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4980 KJ
- bílkovina
- 89 g
- tuky
- 88 g
- cholesterol
- 320 mg
- vápník
- 120 mg
Ingredience
- 5 kg vepřového masa
Nástroje
-
pařáček, nebo nějakou mřížku
hrnec nebo pekáč, nutné je mít poklici
dřevěné piliny
DIGESTOŘ
Postup:
- Maso je potřeba alespoň krátce naložit (třeba do směsi soli, cukru a libovolného koření)
- Můžeme přidat třeba i kapku dobrého Rumíku
- Maso zlehka osušíme
- V mezičase si můžete připravit DOMÁCÍ UDÍRNU :
- Dno hrnce nebo pekáče zasypte pilinami - lepší je předem je namočit ve vodě, udělají větší a delší kouřový efekt
- Ještě předtím můžete hrnec vyložit alobalem, ale není to potřeba.
- Na vrstvu pilin položíme pařáček nebo mřížku, na které klademe maso
- Celé je to potřeba dobře utěsnit - poklicí, alobalem, jakkoli, ale pořádně – jinak budete mít kromě masa vyuzený i celý byt.
- Délka uzení záleží na vás, ale pozor, ať maso nezhořkne (to se může stát při dlouhém uzení).
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborový gratin
Jarní kuřátko na víně
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Quiche de Lorraine
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.