Hrušky v karamelovém županu
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1963 KJ
- sacharidy
- 109 g
- cukry
- 106 g
- tuky
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 118 mg
- hořčík
- 15 mg
- fosfor
- 14 mg
- cholesterol
- 9 mg
- vápník
- 6 mg
- mangan
- 3 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 3 hrušky
- 300 g cukru krystal
- trocha Skořice
- 1 lžíce másla
- 2 lžičky moučkového cukru
- šťáva z půlky citronu
- Hrušky si okrájíme a nakrájíme na čtvrtiny.
- Na pánvi si rozpustíme máslo a hrušky v něm cca 5 minut provaříme na mírném ohni a přidáme 2 lžičky moučkového cukru a šťávu z citronu.
- Do další pánve si nasypeme cukr krystal a na mírném ohni ho necháme rozpustit.
- Vytvoří se nám karamel.
- Dáme do karamelu orestované hrušky a zamícháme.
- Můžeme servírovat, na talíři hrušky pokapeme citrónovou šťávou a posypeme moučkovým cukrem.
K tomuto teplému dezertu doporučuji dobré bílé víno a můžete si hezky zpříjemnit podzimní chmurné večery. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí dušené na skořici
Kuře na citronech s tarhoňou
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.