Hrušky v karamelovém županu

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Podzimní pochoutka, která dokonale zahřeje Vaše bříška

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1963 KJ
sacharidy
109 g
cukry
106 g
tuky
3 g
vláknina
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
118 mg
hořčík
15 mg
fosfor
14 mg
cholesterol
9 mg
vápník
6 mg
mangan
3 mg
sodík
3 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 3 hrušky
  • 300 g cukru krystal
  • trocha Skořice
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • šťáva z půlky citronu
  1. Hrušky si okrájíme a nakrájíme na čtvrtiny.
  2. Na pánvi si rozpustíme máslo a hrušky v něm cca 5 minut provaříme na mírném ohni a přidáme 2 lžičky moučkového cukru a šťávu z citronu.
  3. Do další pánve si nasypeme cukr krystal a na mírném ohni ho necháme rozpustit.
  4. Vytvoří se nám karamel.
  5. Dáme do karamelu orestované hrušky a zamícháme.
  6. Můžeme servírovat, na talíři hrušky pokapeme citrónovou šťávou a posypeme moučkovým cukrem.

K tomuto teplému dezertu doporučuji dobré bílé víno a můžete si hezky zpříjemnit podzimní chmurné večery. Dobrou chuť.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.