Zapečené brambory se zelím, uzeným a šlehajdou
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4105 KJ
- tuky
- 78 g
- sacharidy
- 56 g
- bílkovina
- 13 g
- vláknina
- 5 g
- draslík
- 1,327 g
- sodík
- 968 mg
- fosfor
- 195 mg
- vápník
- 121 mg
- hořčík
- 89 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 0,5 kg uzeného masa (kdo nemá, může klidně salám)
- 300 g kysaného zelí
- 200 ml šlehačky
- sůl
- pepř
Postup:
- Vařené brambory nakrájíme na kostičky (kdo chce, může použít lis na bramborový salát)
- Maso, popřípadě salám nakrájíme též na malé kostičky
- Zelí slijeme, popřípadě překrájíme
- Vše dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme péct
- V průběhu pečení 2x nebo 3x přelejeme cik cak šlehačkou
- Podáváme teplé, můžeme doplnit kyselou okurkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Cizrnový hummus
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem
Pečené vepřové maso se špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.