Obalované žampiony s bramborovým pyré
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2873 KJ
- sacharidy
- 62 g
- tuky
- 43 g
- nasycené mastné kyseliny
- 22 g
- bílkovina
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 1,349 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 301 mg
- sodík
- 108 mg
- cholesterol
- 106 mg
- hořčík
- 88 mg
- vápník
- 87 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g žampionů
- 2 vejce
- 50 g strouhanky
- Trochu mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- Sůl
- Pepř
- 750 g brambor
- 250 ml smetany
- Trochu oleje
- 70 g másla
Pro žampiony
Na pyré
Nástroje
-
Fritovací hrnec
Postup:
-
Bramborové pyré
-
Obalené žampiony
- Žampiony oloupeme, vyjmeme nožičku, osolíme a opepříme na žebrované straně
- Připravíme si do misky mouku, 2 vejce, sůl a doředíme mlékem, aby z toho bylo řidší těstíčko. Důkladně rozšleháme
- Hlavičky naházíme do těstíčka a promícháme
- Moje vychytávka je, že si dám do igelitového sáčku strouhanku a do ní naházím obalené žampiony v těstíčku
- Sáček uzavřu a protřepu. Žampiony se krásně obalí
- Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Podáváme s pyré, přizdobíme zeleninkou - třeba rajčaty.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.