Lahodná omáčka z kýty a vrtulky
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2437 KJ
- sůl
- 326 g
- bílkovina
- 58 g
- sacharidy
- 43 g
- tuky
- 19 g
- cukry
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 357 mg
- sodík
- 204 mg
- cholesterol
- 135 mg
- vápník
- 73 mg
- fosfor
- 64 mg
- hořčík
- 37 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg kýty
- 1 ks cibule
- 1 sklenička kečupu
- lžíce hořčice
- olej
- sůl
- pepř
- podravka
- špetka oregána
- 500 g těstovin (vrtulky)
Postup:
- Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na menší kousky.
- Nakrájíme si cibulku, kterou dáme na olej zpěnit do zlatova.
- Přidáme na kousky nakrájenou kýtu.
- Osolíme, opepříme, posypeme Podravkou a oregánem.
- Promícháme a necháme dusit.
- Po několika minutách přidáme skleničku kečupu a zalijeme vodou.
- Vše necháme vařit, dokud není maso měkké.
- Omáčku zahustíme, popřípadě dochutíme podle své chuti.
- Uvaříme těstoviny a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Gnocchi se sušenými rajčaty
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Pruhovaný chia pudink (vegan varianta)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.