Lahodná omáčka z kýty a vrtulky

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 50 minut
Vepřová kýta doplněná těstovinami, voňavá a chutná večeře

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2437 KJ
sůl
326 g
bílkovina
58 g
sacharidy
43 g
tuky
19 g
cukry
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
357 mg
sodík
204 mg
cholesterol
135 mg
vápník
73 mg
fosfor
64 mg
hořčík
37 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 1 kg kýty
  • 1 ks cibule
  • 1 sklenička kečupu
  • lžíce hořčice
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • podravka
  • špetka oregána
  • 500 g těstovin (vrtulky)

Postup:

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na menší kousky.
  2. Nakrájíme si cibulku, kterou dáme na olej zpěnit do zlatova.
  3. Přidáme na kousky nakrájenou kýtu.
  4. Osolíme, opepříme, posypeme Podravkou a oregánem.
  5. Promícháme a necháme dusit.
  6. Po několika minutách přidáme skleničku kečupu a zalijeme vodou.
  7. Vše necháme vařit, dokud není maso měkké.
  8. Omáčku zahustíme, popřípadě dochutíme podle své chuti.
  9. Uvaříme těstoviny a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.