Rajská polévka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1019 KJ
- tuky
- 20 g
- sacharidy
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- cukry
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- lepek
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- cholesterol
- 60 mg
- draslík
- 27 mg
- fosfor
- 13 mg
- vápník
- 8 mg
- hořčík
- 5 mg
- sodík
- 5 mg
Ingredience
- 100 g rajského protlaku
- 40 g másla
- 1 cibule
- trocha moučkového cukru
- Sůl
- Citronová štáva
- 2 lžíce hladké mouky
- 60 g másla
Jíška
Postup:
- Na rozehřáté máslo dáme jemně nasekanou cibulku a necháme zesklovatět.
- Přidáme rajčatový protlak, osolíme, přidáme 1 litr vody a důkladně rozmícháme.
- Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a krátce povaříme. Dochutíme cukrem a citronovou štávou. Dle potřeby můžeme zahustit máslovou jíškou.
- Příprava jíšky : na pánvičku na rozpuštěné máslo dáme cca 2 lžíce hladké mouky a mícháme dokud jíška není světle hnědá.
- Jako zavářku můžeme použít vařenou rýži.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zimní jáhelník s brusinkami a jablky
Rizoto s liškami a hráškem
Pečené vepřové maso se špenátem
Dhal z červené čočky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.