Penne Rigate s listovým špenátem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2332 KJ
- tuky
- 41 g
- sacharidy
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 23 g
- bílkovina
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 591 mg
- fosfor
- 230 mg
- sodík
- 169 mg
- vápník
- 142 mg
- hořčík
- 75 mg
- cholesterol
- 60 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 100 g listového špenátu
- 200 g těstovin
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 ml smetany
- Špetka soli
- Špetka pepře
- 50 g másla
- 50 g tvrdého sýra
Postup:
- Do vrocí vody dáme špetku soli,lžíci oleje a vaříme těstoviny cca 10 minut
- Mezi tím si dáme na pánvičku máslo a přidáme jemně nakrájenou cibulku a česnek
- Restujeme do sklovata, přidáme smetanu, sůl, pepř, chvíli redukujeme a nakonec přidáme listový špenát, jen tak zavadnout
- Přihodíme zcezené těstoviny a promícháme
- Na talíři posypeme tvrdým sýrem
- Velmi rychlá a zdravá večeře, plná chuti
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Vitello tonnato
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Koláč z krvavých pomerančů
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.