Domácí musli
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 444 KJ
- sacharidy
- 13 g
- tuky
- 4 g
- bílkovina
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 320 mg
- draslík
- 312 mg
- hořčík
- 150 mg
- vápník
- 65 mg
- sodík
- 7 mg
- cholesterol
- 6 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 50 g dýňových semínek
- 70 g slunečnicových semínek
- 2 lžíce řepkového oleje
- 150 g ovesných vloček
- 100 g sušených švestek
- 50 g hrozinek
- 1 vejce
- 3 lžíce medu
- 5 lžic mléka
Postup:
- Na hrubo nasekáme semínka
- Na mírně rozehřáté suché pánvi pražíme semínka a vločky za stálého míchání - 5 minut. Necháme vychladnout
- Přidáme nadrobno nakrájené švestky a hrozinky. Přidáme vejce, med a mléko
- Hmotu pořádně propracujeme a vysypeme na plech s pečícím papírem. Rukama přitlačíme a uděláme placku 1 cm vysokou
- Dáme sušit do trouby na 30 minut při 150 stupních
- Vyndáme z trouby a za tepla nakrájíme
- Místo sušených švestek můžeme dát i jiné sušené ovoce, záleží jen na vaší chuti a fantasii.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.