Rybí krokety

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
949 KJ
bílkovina
18 g
tuky
11 g
sacharidy
10 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
249 mg
cholesterol
62 mg
fosfor
51 mg
sodík
18 mg
hořčík
16 mg
vápník
14 mg

Ingredience

  • 400 g rybího filé
  • 200 g brambor
  • 50 g másla
  • 1 vejce
  • Muškátový oříšek
  • trocha hladké mouky
  • Sůl

Postup:

  1. Na pánvi s máslem upečeme filé, které pečeme 5 minut z každé strany.
  2. Upečené file pomeleme a smícháme s uvařenými, nastrouhanými bramborami a chvíli na másle promícháme. Osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku, klepneme vejce a mícháme dokud se směs nezahustí.
  3. Směs necháme mírně vychladnout a děláme kuličky asi 3 cm průměr. Obalíme v mouce a smažíme v rozpáleném oleji.
  4. Můžeme podávat s celozrným pečivem a šopským salátem. Krokety chutnají i dětem, které ryby moc nemusí ;), vyzkoušejte.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.