Mandlové kuře

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
854 KJ
tuky
19 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
sacharidy
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
bílkovina
3 g
vláknina
1 g
draslík
332 mg
vápník
128 mg
fosfor
105 mg
hořčík
59 mg
cholesterol
14 mg
železo
3 mg
sodík
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kuře
  • 50 g mandlí
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • Olej
  • Pepř
  • trocha petrželky

Postup:

  1. Kuře umejeme a rozčtvrtíme, osolíme, trochu opepříme a z prudka opečeme na oleji na pánvi. Podlejeme trochou vývaru i během pečení, přidáme máslo a pečeme do zlatova a do měka.
  2. Na pánev si dáme 1 lžíci másla a přihodíme oloupané a rozpůlené mandle. Chvíli pražíme, až se mandle opečou, ale nesmí být do hněda, byly by hořké. Mandle se dobře loupou v horké vodě, tak minutku necháme vařit a pak se loupou samy.
  3. Upečené kuře na talíři sypeme mandlemi a petrželkou. Podáváme s pečenými brambory a kompotem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.