Gemerské gule
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4289 KJ
- sacharidy
- 142 g
- tuky
- 36 g
- bílkovina
- 32 g
- vláknina
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- trans mastné kyseliny
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 3 g
- draslík
- 2,436 g
- sůl
- 2 g
- sodík
- 1,048 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 759 mg
- hořčík
- 384 mg
- vápník
- 245 mg
- železo
- 231 mg
- cholesterol
- 70 mg
- mangan
- 23 mg
- zinek
- 11 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg brambory
- 200 g polohrubá mouka
- 200 g hladká mouka
- 250 g vepřového uzeného masa
- 2 vejce
- 5 stroužků česneku
- 1 PL majoránka
- trochu soli
- 2 cibule
- 2 PL vepřového sádla
- 150 g uzená slanina
- 1 kg kysané zelí
- sůl
- kmín
- bobkový list
Postup:
- 500 g uvařených a 500 g syrových brambor nastrouháme na jemno.
- Přidáme 2 vejce, následně 200 g hladké a 200 g polohrubé mouky, dále 5 prolisovaných stroužků česneku, 250 g pomletého uvařeného uzeného masa, přisypeme 1 PL majoránky, sůl a všechno pěkně zamícháme.
- Formujeme kuličky ve velikosti vejce.
- Vaříme v osolené vodě - když vyplavou, povaříme ještě 3-5 min.
- Mezitím na pánvi opečeme 150g nadrobno nakrájené kostičky slaniny a dvě cibule.
- 1 kg kysaného zelí opečeme na vepřovém sádle, ochutíme kmínem a bobkovým listem.
- Vybereme gulky z vody a omastíme výpekem ze slaniny.
- Překrojené gulky podáváme na zelí, přelité cibulkou a slaninou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Telecí karbanátky s okurkovou salsou
Vepřové plíčky na smetaně
Gratinovaná brokolice se sýrem
Zeleninová rýže
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.