Marinovaný králík
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2533 KJ
- tuky
- 62 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- sacharidy
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- draslík
- 875 mg
- fosfor
- 351 mg
- vápník
- 316 mg
- hořčík
- 155 mg
- cholesterol
- 36 mg
- železo
- 11 mg
- sodík
- 8 mg
- mangan
- 4 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 králík
- 200 ml vody
- 200 ml oleje
- 60g másla
- 1 lžička pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce kečupu
- 2 velké cibule
- sůl
- pepř
- špetka pálivé mleté papriky
marináda
Postup:
- Králíka naporcujeme, vložíme do pekáče.
- Do mísy dáme veškeré ingredience určené k marinádě a všechno dobře promícháme ,aby se všechny chutě dobře propojili.
- Zalejeme králíka , přikrejeme pokličkou nebo alobalem a necháme odležet 24 hodin v chladnu.
- Po marinování dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů do měkka cca 90 minut.
- Jestli je třeba zalejeme troškou vody nebo bílím vínem.
- Ke konci pečení přidáme máslo pro zjemnění omáčky.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem, může být i chleba. Králík jedno z nejdietnějších mas.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.