Marinovaný králík

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2533 KJ
tuky
62 g
polynenasycené mastné kyseliny
14 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
sacharidy
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
bílkovina
1 g
draslík
875 mg
fosfor
351 mg
vápník
316 mg
hořčík
155 mg
cholesterol
36 mg
železo
11 mg
sodík
8 mg
mangan
4 mg
zinek
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 králík
  • marináda

  • 200 ml vody
  • 200 ml oleje
  • 60g másla
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • pepř
  • špetka pálivé mleté papriky

Postup:

  1. Králíka naporcujeme, vložíme do pekáče.
  2. Do mísy dáme veškeré ingredience určené k marinádě a všechno dobře promícháme ,aby se všechny chutě dobře propojili.
  3. Zalejeme králíka , přikrejeme pokličkou nebo alobalem a necháme odležet 24 hodin v chladnu.
  4. Po marinování dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů do měkka cca 90 minut.
  5. Jestli je třeba zalejeme troškou vody nebo bílím vínem.
  6. Ke konci pečení přidáme máslo pro zjemnění omáčky.
  7. Podáváme s bramborovým knedlíkem, může být i chleba. Králík jedno z nejdietnějších mas.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.