Hnětýnky

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 25 minut
Vaření: 30 minut
Celkově: 65 minut
Na pouť, ale i na vánoční stůl - sladká dobrota s čokoládovou polevou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4668 KJ
sacharidy
134 g
cukry
65 g
tuky
54 g
nasycené mastné kyseliny
30 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
bílkovina
11 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
cholesterol
198 mg
fosfor
145 mg
draslík
137 mg
vápník
39 mg
hořčík
30 mg
sodík
27 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 vanilkový cukr
  • 20 ml bílého rumu
  • 500 g cukru moučka
  • 750 g polohrubé mouky
  • 500 g másla
  • 3 vejce
  • 1 lžíce citronové kůry

Postup:

  1. Ingredience nám vyjdou na cca 24 hnětýnek.
  2. Připravíme si formičky kulaté o průměru 12 cm (kytičky)

  3. Utřeme moučkový cukr se žloutky.
  4. Přidáme změklé máslo, utřeme, pak přidáme mouku, prášek do pečiva, rum, vanilkový cukr, citronovou kůru (Poznámka: Máslo může být napůl s Herou).
  5. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do směsi.

  6. Formičky vymažeme máslem nebo olejem, vysypeme hrubou moukou.
  7. Naplníme formičky do cca 1 cm výšky těsta.
  8. Hnětýnky v troubě pečeme na 150 °C cca 30 minut.

  9. Poté vychladlé hnětýnky poléváme citronovou nebo rumovou polevou.
  10. Zdobíme drobnými cukrářskými ozdobami na hnětýnky - kytičkami (prodává se spíše na Strakonicku, apod.)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.