Vepřové maso na ananasu

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 100 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2111 KJ
bílkovina
51 g
tuky
32 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
sacharidy
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
46 mg
cholesterol
30 mg
fosfor
22 mg
hořčík
20 mg
draslík
19 mg
sodík
3 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové pečeně
  • 50 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 plechovka ananasového kompotu
  • 3 hřebíčky
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Na rozehřátém oleji a másle opečeme maso ze všech stran do zlatova.
  2. Maso vyndáme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  3. Přilejeme štávu z ananasového kompotu, přidáme hřebíček, osolíme a opepříme.
  4. Vrátíme maso a přikrejeme poklicí. Dusíme pomalu cca 90 minut. Maso vyndáme a rozporcujeme.
  5. Půl plechovky nakrájeného ananasu vhodíme do hrnce se štávou a prohřejeme. Štávu zredukujeme a vypneme.
  6. Maso podáváme s čínskými nudlemi, polité štávou.
  7. Doporučený nápoj - chlazené růžové víno. Pro děti chlazený ananasový džus.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.