Vepřové maso na ananasu
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2111 KJ
- bílkovina
- 51 g
- tuky
- 32 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sacharidy
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 46 mg
- cholesterol
- 30 mg
- fosfor
- 22 mg
- hořčík
- 20 mg
- draslík
- 19 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové pečeně
- 50 g másla
- 1 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 1 plechovka ananasového kompotu
- 3 hřebíčky
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Na rozehřátém oleji a másle opečeme maso ze všech stran do zlatova.
- Maso vyndáme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
- Přilejeme štávu z ananasového kompotu, přidáme hřebíček, osolíme a opepříme.
- Vrátíme maso a přikrejeme poklicí. Dusíme pomalu cca 90 minut. Maso vyndáme a rozporcujeme.
- Půl plechovky nakrájeného ananasu vhodíme do hrnce se štávou a prohřejeme. Štávu zredukujeme a vypneme.
- Maso podáváme s čínskými nudlemi, polité štávou.
- Doporučený nápoj - chlazené růžové víno. Pro děti chlazený ananasový džus.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Houbové lasagne
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Domácí arašídové čokomáslo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.