Kachní prsíčka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2882 KJ
tuky
54 g
bílkovina
34 g
sacharidy
16 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
cukry
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sodík
110 mg
fosfor
50 mg
draslík
49 mg
vápník
48 mg
cholesterol
42 mg
hořčík
23 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 4 kachní prsíčka
  • 2 citrony
  • 2 lžíce medu
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup:

  1. Na másle a lžíci oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibulku a slaninu do zlatova.
  2. Zaprášíme moukou a na mírném ohni zapražíme do světle hnědé barvy.
  3. Za stálého míchání přiléváme vývar, přidáme bobkový list, sůl, pepř a váříme na mírném ohni bez pokličky cca 20 min.
  4. Mezitím oloupeme 1 citron a nakrájíme na kolečka. Z druhého vymačkáme šťávu.
  5. Na pánev dáme 1 lžíci oleje, položíme kachní prsíčka kůží dolů a na mírné teplotě opékáme z obou stran (každý kdo jak má rád propečené).
  6. Vyndáme prsíčka, slejeme výpek do misky.
  7. Na pánev dáme med, necháme zkaramelizovat, vlejeme šťávu z citronu a uvedeme do varu. Vrátíme přecezený vývar, vložíme prsíčka a prohřejeme.
  8. Podáváme s bramborovými noky a zdobíme kolečky citrónu. Zapijeme dobrým polosladkým vínem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.