Žampiony na Řecký způsob
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1377 KJ
- tuky
- 25 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 18 g
- sacharidy
- 14 g
- bílkovina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 782 mg
- fosfor
- 227 mg
- vápník
- 45 mg
- hořčík
- 36 mg
- sodík
- 23 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 450 g žampionů
- 3 oloupaná rajčata
- 100 g sterilovaných cibulek
- 1 větší cibule
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- 100 ml olivového oleje
- 200 ml bílého vína
- Snítka celerové natě
- Snítka tymiánu
- 10 zrníček pepře
- 2 bobkové listy
- Snítka petržele
- 1/2 lžičky koriandru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- Sůl
Postup:
- Žampiony oloupeme, očistíme, oddělíme nožičky a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi na rozehřátém oleji osmahneme do sklovata na drobno nakrájenou cibulku a přidáme čtvrtky žampionů. Dusíme při mírné teplotě, dokud se nevypeče voda.
- Přidáme nakrájená rajčata (můžou být i z plechovky), bobkový list, tymián, prolisovaný česnek, nasekanu celerovou nať, petrželku, osolíme a opepříme.
- Přimícháme rajčatový protlak, koriandr, zrnka pepře, citronovou šťávu a promícháme, až se vytvoří kompaktní směs.
- Přilejeme víno, přidáme malé cibulky a vaříme cca na mírném ohni 15 minut. Hotovou směs ochutnáme a popřípadě dochutíme.
- Podáváme vychladlé v miskách, ozdobené petrželkou s čerstvým pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.