Ragů z kapra

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1798 KJ
sacharidy
41 g
tuky
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
cukry
11 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
9 g
bílkovina
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
741 mg
vápník
202 mg
fosfor
168 mg
hořčík
98 mg
sodík
78 mg
cholesterol
22 mg
selen
5 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kapr
  • 1 kg hlávkového zelí
  • 3 cibule
  • 100 g vepřového sádla
  • 30 g hladké mouky
  • 2 lžíce kapary
  • 1 rajčatový protlak
  • 50 g strouhanky
  • 100 g sterilovaných cibulek
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Hlávkové zelí nakrájíme na proužky, cibuli nakrájíme na kolečka. Na polovině sádla osmahneme zelí a cibulku, osolíme, opepříme, přelejeme vodou a dusíme pod pokličkou 30 minut.
  2. Mezitím si očistíme kapra, nařežeme na 1,5 cm podkůvky a obalíme v hladké mouce.
  3. Na rozpáleném zbytku sádla opečeme kapra do zlatova. Osolíme, opepříme, přidáme kapari a rajčatový protlak. Zalejeme naběračkou vývar ze zelí, promícháme a dusíme 15 minut při mírné teplotě.
  4. Do zapékací mísy rozprostřeme slité zelí, přidáme rybu s omáčkou. Posypeme strouhankou a dáme do trouby na 20 minut při 180 stupních.
  5. Podáváme s vařeným bramborem a dobrým bílým suchým nebo sladkým vínem - třeba Tokaj.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.