Telecí řízek
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3159 KJ
- bílkovina
- 69 g
- tuky
- 48 g
- nasycené mastné kyseliny
- 21 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- sacharidy
- 5 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 189 mg
- fosfor
- 134 mg
- draslík
- 81 mg
- sodík
- 43 mg
- vápník
- 38 mg
- hořčík
- 14 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g telecí kýty
- 150 g plátkového sýra
- 150 g šunky
- trocha hladké mouky
- 4 vejce
- 200 g sýra
- 100 g másla
- 200 ml masového vývaru
Postup:
- Maso nakrájíme na plátky a naklepeme na tenko, osolíme, po obou stranách opečeme na pánvi na másle asi 10 minut. Maso odložíme do misky.
- Do výpeku dáme šunku nakrájenou na nudličky, opečeme a poprášíme hladkou moukou. Podlejeme masovým vývarem, rozšleháme mouku, aby nebyly hrudky a povaříme asi 10 minut, aby byla mouka vařená.
- Maso vložíme zpět a prohřejeme.
- Servírujeme na talíř, ozdobíme nastrouhaným vajíčkem uvařeným natvrdo a strouhaným sýrem.
- Podáváme s vařeným bramborem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Šafránové rizoto
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Pečená krkovička
Veganské špagety na řecký způsob
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.