Vínová kuřecí polévka se smetanou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1055 KJ
tuky
18 g
bílkovina
10 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
fosfor
103 mg
cholesterol
102 mg
vápník
73 mg
draslík
25 mg
hořčík
23 mg
sodík
3 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 g kuřete
  • 6 zrnek koriandru
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce sladké smetany
  • 3 lžíce bílého suchého vína
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek

Postup:

  1. Kuře vaříme do měkka v osolené vodě s koriandrem a pepřem.
  2. Maso vyjmeme, polévku zcedíme a necháme vychladnout.
  3. Na másle uděláme světlou jíšku, zalejeme studeným vývarem a vymícháme do hladka.
  4. Zeleninu nastrouháme a dáme do polévky, okořeníme muškátovým oříškem a vaříme cca 20 minut.
  5. Do polévky vložíme obrané nakrájené kuřecí maso a necháme přejít varem.
  6. Odstavíme, ve víně rozmícháme žloutek se smetanou na zjemnění. Vlejeme do polévky, zamícháme a nevaříme.
  7. Polévku ohříváme při nízké teplotě, nesmí vařit.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.