Nadívaná kuřecí prsíčka v hořčičné omáčce

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2944 KJ
bílkovina
60 g
tuky
42 g
sacharidy
17 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
309 mg
sodík
218 mg
cholesterol
177 mg
fosfor
85 mg
vápník
85 mg
hořčík
17 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 100 g anglické slaniny
  • 150 g tvrdého sýra
  • 80 g másla
  • 1 cibule
  • trocha pažitky
  • trocha petrželové natě
  • trocha celerové natě
  • trocha estragonu
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce solamilu
  • 2 lžíce bílého vína
  • 100 ml smetany (30%)

Postup:

  1. NÁDIVKA

    1. V míse promícháme - strouhaný sýr, 2 lžíce hořčice, nasekanou petrželku, celerovou nať, pažitku, přidáme osmaženou cibulku a anglickou slaninu.
    2. Ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.
  2. Prsíčka očistíme, osušíme, nožem nařízneme tak, aby vznikla kapsa na nádivku a osolíme.
  3. Lžící naplníme kapsy kuřecích prsíček a zašijeme (můžem uzavřít dřevěným párátkem).
  4. Rozehřejeme máslo na pánvi a opékáme z obou stran do zlatova (cca 7 minut jedna strana).
  5. Solamil rozpustíme v 5 lžících vody, směs za stálého míchání přidáme do horkého vývaru.
  6. Jak se omáčka spojí, zmírníme teplotu a 10 minut provařujeme.
  7. Do omáčky přilejeme víno a dobře promícháme.
  8. Vypneme plamen, přidáme smetanu, trošku nasekané petrželky a celerové natě. Dochutíme hořčicí, solí a pepřem dle potřeby.
  9. Omáčku již nevaříme, jenom prohřejem.
  10. Servírujeme s rýží, kuřecí prso přelejeme teplou omáčkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.