Nadívaná kuřecí prsíčka v hořčičné omáčce
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2944 KJ
- bílkovina
- 60 g
- tuky
- 42 g
- sacharidy
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 309 mg
- sodík
- 218 mg
- cholesterol
- 177 mg
- fosfor
- 85 mg
- vápník
- 85 mg
- hořčík
- 17 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 100 g anglické slaniny
- 150 g tvrdého sýra
- 80 g másla
- 1 cibule
- trocha pažitky
- trocha petrželové natě
- trocha celerové natě
- trocha estragonu
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- 300 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce solamilu
- 2 lžíce bílého vína
- 100 ml smetany (30%)
Postup:
-
NÁDIVKA
- V míse promícháme - strouhaný sýr, 2 lžíce hořčice, nasekanou petrželku, celerovou nať, pažitku, přidáme osmaženou cibulku a anglickou slaninu.
- Ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.
- Prsíčka očistíme, osušíme, nožem nařízneme tak, aby vznikla kapsa na nádivku a osolíme.
- Lžící naplníme kapsy kuřecích prsíček a zašijeme (můžem uzavřít dřevěným párátkem).
- Rozehřejeme máslo na pánvi a opékáme z obou stran do zlatova (cca 7 minut jedna strana).
- Solamil rozpustíme v 5 lžících vody, směs za stálého míchání přidáme do horkého vývaru.
- Jak se omáčka spojí, zmírníme teplotu a 10 minut provařujeme.
- Do omáčky přilejeme víno a dobře promícháme.
- Vypneme plamen, přidáme smetanu, trošku nasekané petrželky a celerové natě. Dochutíme hořčicí, solí a pepřem dle potřeby.
- Omáčku již nevaříme, jenom prohřejem.
- Servírujeme s rýží, kuřecí prso přelejeme teplou omáčkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Trhané vepřové maso s fazolemi
Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
Bramborové šišky s mákem
Zeleninový salát s čočkou beluga
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.