Domácí sladkokyselá chilli omáčka
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 32 KJ
- sacharidy
- 1 g
- draslík
- 92 mg
- fosfor
- 8 mg
- hořčík
- 7 mg
- vápník
- 6 mg
- sodík
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg vyzrálých rajčat (popřípadě 2 plechovky drcených rajčat)
- Více druhů pálivých odrůd chilli papriček
- Citrónová šťáva (nebo limetka)
- trochu třtinového cukru
- Sůl
Postup:
- Rajčata vložíme do hrnce a spaříme vařící vodou, abychom je mohli oloupat, poté je pokrájené dusíme v hrnci tak dlouho, dokud nejsou rozvařená (kontrolujeme, aby se nám nevyvařila všechna šťáva, podléváme vodou).
- K urychlení doby varu nám pomůže tyčový mixér, kterým rajčata rozmixujeme do hustého pyré.
- Poté začneme pomalu přidávat ostatní ingredience - cukr a sůl.
- Dochutíme dle vlastní libosti (někdo má rád sladší, někdo více slanou), ochutnáme.
- Nezapomeneme kápnout trochu citrónové, nebo limetové šťávy.
- Úplně nakonec přidáme chilli papričky a 10 minut vaříme.
- Celou směs znovu rozmixujeme a krátce povaříme.
- Ještě jednou dochutíme - to už ovšem nebude taková legrace, jelikož Vám v této chvíli pravděpodobně shoří ústa. Podotýkám opatrně, jak je známe, chilli pálí 2x :).
- Omáčka je výborná k pečenému, nebo grilovanému masu společně s pivíčkem na spláchnutí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Kuřecí paličky barbecue
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.