Králík na divoko s bramborovými šulánky

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 60 minut
Vaření: 90 minut
Celkově: 100 minut
Zbrklý králík

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3454 KJ
sacharidy
116 g
tuky
31 g
bílkovina
19 g
vláknina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
2,248 g
sůl
2 g
lepek
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
678 mg
sodík
481 mg
vápník
403 mg
hořčík
257 mg
cholesterol
114 mg
železo
16 mg
zinek
11 mg
mangan
5 mg
měď
4 mg

Ingredience

    Na králíka:

  • 1 králík
  • 200 g anglické slaniny
  • 7 stroužků česneku
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžíce tymiánu
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 kuliček černého pepře
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Bramborové šulánky:

  • 1 lžička soli
  • 1 kg brambor
  • 300 g hrubé mouky
  • 2 vejce

Příprava králíka

  1. Králíka umyjeme, osušíme.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky.
  3. Maso osolíme, opepříme a pak zprudka opečeme ze všech stran v pekáči na oleji i se špekem
  4. Pak králíka zasypeme cibulí a česnekem. Přidáme bobkové listy, nové koření, celý pepř, tymián a podlijeme horkou vodou.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 90 minut.
  6. Během pečení maso podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem.

Bramborové šulánky:

  1. Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme
  2. Přidáme hrubou mouku, celá vejce, sůl a dobře propracujeme tužší těsto
  3. Děláme šulánky
  4. Vaříme ve vroucí osolené vodě
  5. Až vyplavou, jsou hotové

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.