Segedín s pečeným karlovarským knedlíkem

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Mňamka na nedělní obídek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4009 KJ
tuky
62 g
bílkovina
28 g
mononenasycené mastné kyseliny
18 g
sacharidy
17 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
cukry
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
887 mg
sodík
628 mg
vápník
208 mg
cholesterol
187 mg
fosfor
175 mg
hořčík
84 mg
železo
5 mg
zinek
5 mg

Ingredience

    Na segedín

  • 500 g vepřové plece
  • 1 velká cibule
  • 100 g špeku
  • lžíce sádla
  • mletá paprika
  • 2 ks bobkového listu
  • 500 g kysaného zelí
  • 2,5 lžičky hladké mouky
  • 3 lžíce kysané smetany
  • kmín
  • sůl
  • Karlovarský knedlík:

  • 320 g staršího pečiva
  • 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  • 50 ml rozpuštěného vlažného másla
  • 150 ml vlažného plnotučného mléka
  • zelená petrželka (nasekaná)
  • 30 g hrubé mouky
  • trochu soli

Postup:

  1. Segedín:

    1. Maso nakrájíme na kousky.
    2. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a na polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a osmahneme.
    3. Poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou.
    4. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme.
    5. V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí, opět dusíme.
    6. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky.
    7. Rozmícháme a provaříme.
    8. Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.
  2. Knedlík:

    1. Pečivo (např. rohlíky) nakrájíme na kostičky.
    2. V misce si rozšleháme žloutky s máslem a mlékem, trochu osolíme, nalijeme na pečivo a lehce promícháme.
    3. Pak přidáme petrželku, posypeme moukou a opatrně vmícháme sníh ze dvou bílků - následně necháme chvilku odpočinout.
    4. Potom rozdělíme na dvě části, utvoříme dvě šišky a uhladíme.
    5. Troubu předehřejeme na 200°C. Knedlíky dáme na plech, podlijeme trochou vody a pečeme asi 15-20 minut, až budou mít zlatavou barvu.
  3. A je to, dobrou chuť :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.