Segedín s pečeným karlovarským knedlíkem
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4009 KJ
- tuky
- 62 g
- bílkovina
- 28 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 18 g
- sacharidy
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 887 mg
- sodík
- 628 mg
- vápník
- 208 mg
- cholesterol
- 187 mg
- fosfor
- 175 mg
- hořčík
- 84 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 5 mg
Ingredience
- 500 g vepřové plece
- 1 velká cibule
- 100 g špeku
- lžíce sádla
- mletá paprika
- 2 ks bobkového listu
- 500 g kysaného zelí
- 2,5 lžičky hladké mouky
- 3 lžíce kysané smetany
- kmín
- sůl
- 320 g staršího pečiva
- 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 50 ml rozpuštěného vlažného másla
- 150 ml vlažného plnotučného mléka
- zelená petrželka (nasekaná)
- 30 g hrubé mouky
- trochu soli
Na segedín
Karlovarský knedlík:
Postup:
-
Segedín:
- Maso nakrájíme na kousky.
- Na nakrájeném rozškvařeném špeku a na polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a osmahneme.
- Poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou.
- Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme.
- V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí, opět dusíme.
- Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky.
- Rozmícháme a provaříme.
- Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.
-
Knedlík:
- Pečivo (např. rohlíky) nakrájíme na kostičky.
- V misce si rozšleháme žloutky s máslem a mlékem, trochu osolíme, nalijeme na pečivo a lehce promícháme.
- Pak přidáme petrželku, posypeme moukou a opatrně vmícháme sníh ze dvou bílků - následně necháme chvilku odpočinout.
- Potom rozdělíme na dvě části, utvoříme dvě šišky a uhladíme.
- Troubu předehřejeme na 200°C. Knedlíky dáme na plech, podlijeme trochou vody a pečeme asi 15-20 minut, až budou mít zlatavou barvu.
- A je to, dobrou chuť :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Foie gras s pečeným jablkem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.