Úhoř na víně
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2597 KJ
- tuky
- 42 g
- bílkovina
- 25 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- sacharidy
- 10 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 905 mg
- fosfor
- 484 mg
- cholesterol
- 229 mg
- vápník
- 174 mg
- sodík
- 112 mg
- hořčík
- 82 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g úhoře
- 80 g másla
- 120 g žampionů (konzervovaných)
- 500 ml červeného vína
- 15 g hladké mouky
- 1 velká cibule (červená)
- 1 mrkev
- 1 pórek
- 1 česnek
- 1 bobkový list
- celerová nať
- trochu petrželové natě
- citronová šťáva
- 1 lžíce cukru
- sůl
- pepř
Postup:
- Očištěného úhoře nakrájíme na cca 3 cm špalíčky. Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Petrželku a celerovou nať nasekáme na drobno.
- V kastrolu osmahneme na másle (40 g) nadrobno nakrájenou cibulku, zeleninu, bylinky, prolisovaný česnek a necháme zesklovaťet. Přidáme špalíky úhoře a opečeme. Opepříme, osolíme, přihodíme bobkový list.
- Přilejeme víno a jakmile se omáčka začne vařit, stáhneme teplotu, přidáme propláchlé žampiony. Přikrejeme poklicí a dusíme cca 20 minut.
- Na zbylém másle a z mouky uděláme tmavou jíšku a zahustíme omáčku. Jídlo dochutíme (sůl, pepř, citronová šťáva).
- Podáváme s opečenými chlebovými krutony potřené česnekem a zapíjíme červeným vínem.
- Místo úhoře můžem použít i jinou rybu s tužším masem (např. sumec).
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Sacher dort
Zapečené těstoviny trochu jinak
Šoulet s trhaným kachním masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.