Suffle s banánem a vanikovou zmrzlinou
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1608 KJ
- sacharidy
- 35 g
- tuky
- 26 g
- cukry
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- bílkovina
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 27 mg
- draslík
- 8 mg
- fosfor
- 8 mg
- vápník
- 6 mg
- hořčík
- 2 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 100 g KVALITNÍ čokolády na vaření
- 90 g másla
- 120 g cukru moučka
- 50 g hladké mouky
- 500 ml zmrzlina dle chuti
Nástroje
-
Formičky nebo formu na muffiny
Postup:
- Zmrzlinu by to chtělo určitě kvalitnější, ne nanukáč za pětku, to by se zkazil celý ten sladký požitek.
- Dáme na sporák hrnec s vodou a přivedeme k varu.
- Připravíme si druhý, menší hrnec, do kterého nalámeme čokoládu a povolené máslo, rozpustíme ve vodní lázni.
- Oddělíme žloutky a bílky - bílky ušleháme do pevné hmoty, žloutky ušleháme s cukrem do pěny.
- Vmícháme mouku a rozpuštěnou čokoládu, nakonec opatrně vmícháme bílky.
- Nalijeme do vymazaných a moukou vysypaných formiček (do 3/4), pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 10 minut (10 minut je dostačující na malou formičku). Těsto stačí na 8 porcí.
- Vychladlé suffle dáme na talíř, přidáme vanilkovou zmrzlinu - můžeme přelít čokoládovou polevou, ozdobit šlehačkou, popřípadě přidat čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny).
- K tomu silná káva a relax může začít :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganské minestrone
Butterfish s hráškovým pyré
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Quinoová bonboniéra
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.