Suffle s banánem a vanikovou zmrzlinou

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Mňaminka pro mlsné jazýčky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1608 KJ
sacharidy
35 g
tuky
26 g
cukry
21 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
bílkovina
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
cholesterol
27 mg
draslík
8 mg
fosfor
8 mg
vápník
6 mg
hořčík
2 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 100 g KVALITNÍ čokolády na vaření
  • 90 g másla
  • 120 g cukru moučka
  • 50 g hladké mouky
  • 500 ml zmrzlina dle chuti

Nástroje

    Formičky nebo formu na muffiny

Postup:

  1. Zmrzlinu by to chtělo určitě kvalitnější, ne nanukáč za pětku, to by se zkazil celý ten sladký požitek.
  2. Dáme na sporák hrnec s vodou a přivedeme k varu.
  3. Připravíme si druhý, menší hrnec, do kterého nalámeme čokoládu a povolené máslo, rozpustíme ve vodní lázni.
  4. Oddělíme žloutky a bílky - bílky ušleháme do pevné hmoty, žloutky ušleháme s cukrem do pěny.
  5. Vmícháme mouku a rozpuštěnou čokoládu, nakonec opatrně vmícháme bílky.
  6. Nalijeme do vymazaných a moukou vysypaných formiček (do 3/4), pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 10 minut (10 minut je dostačující na malou formičku). Těsto stačí na 8 porcí.
  7. Vychladlé suffle dáme na talíř, přidáme vanilkovou zmrzlinu - můžeme přelít čokoládovou polevou, ozdobit šlehačkou, popřípadě přidat čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny).
  8. K tomu silná káva a relax může začít :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.