Rybí tlačenka

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 35 minut
Vaření: 165 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2352 KJ
bílkovina
56 g
tuky
35 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
sacharidy
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
draslík
734 mg
fosfor
332 mg
vápník
137 mg
sodík
102 mg
hořčík
75 mg
železo
21 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 1 kg ryby
  • 2 cibule
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 4 stroužky česneku
  • 500 g vepřových nožiček
  • sůl

Nástroje

    střívka nebo pergamenový sáček

Postup:

  1. Jako první dáme vařit v osolené vodě vepřové nožičky cca 2 hodiny. V druhém hrnci vaříme naporcovanou rybu v jemně osolené vodě (cca 10 minut, aby šlo maso od kosti).
  2. Rybí maso obereme, nakrájíme na kousky, dáme do mísy, ořežeme vepřové nožičky, pomeleme, přidáme k rybímu masu a zalejeme vývarem z nožiček. Nesmíme mít směs moc řídkou.
  3. Směs okořeníme a ochutíme kořením, přidáme najemno nakrájenou cibulku a rozetřený česnek. Pořádně promícháme.
  4. Směs nalejeme do střívka nebo pergamenového sáčku a zavážeme. Dáme do vody cca 90 stupňů na 35 minut. Voda nesmí vařit.
  5. Po vyndání tlačenku propícháme, abychom obsah zbavili vzduchu. Necháme vychladit. Podáváme s pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.