Rybí tlačenka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2352 KJ
- bílkovina
- 56 g
- tuky
- 35 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- sacharidy
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 734 mg
- fosfor
- 332 mg
- vápník
- 137 mg
- sodík
- 102 mg
- hořčík
- 75 mg
- železo
- 21 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg ryby
- 2 cibule
- mletý pepř
- majoránka
- 4 stroužky česneku
- 500 g vepřových nožiček
- sůl
Nástroje
-
střívka nebo pergamenový sáček
Postup:
- Jako první dáme vařit v osolené vodě vepřové nožičky cca 2 hodiny. V druhém hrnci vaříme naporcovanou rybu v jemně osolené vodě (cca 10 minut, aby šlo maso od kosti).
- Rybí maso obereme, nakrájíme na kousky, dáme do mísy, ořežeme vepřové nožičky, pomeleme, přidáme k rybímu masu a zalejeme vývarem z nožiček. Nesmíme mít směs moc řídkou.
- Směs okořeníme a ochutíme kořením, přidáme najemno nakrájenou cibulku a rozetřený česnek. Pořádně promícháme.
- Směs nalejeme do střívka nebo pergamenového sáčku a zavážeme. Dáme do vody cca 90 stupňů na 35 minut. Voda nesmí vařit.
- Po vyndání tlačenku propícháme, abychom obsah zbavili vzduchu. Necháme vychladit. Podáváme s pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Medovohořčičné kuřecí paličky
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Presovaný bůček s pečenými jablky
Jarní kuřátko na víně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.