Omáčka s kuřecím masem a ryží podávaná s žampiony
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1951 KJ
- sacharidy
- 44 g
- bílkovina
- 40 g
- tuky
- 12 g
- cukry
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- cholesterol
- 87 mg
- vápník
- 67 mg
- draslík
- 36 mg
- fosfor
- 25 mg
- hořčík
- 23 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích prsíček
- 1 Cibule
- Sůl
- Pepř
- Špetka muškátového oříšku
- Bujón - vanička kuřecího
- 2 lžíce jíšky tmavé
- 500 g rýže
- 1 Cibule
- Olej
- 200 g mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev)
- Sůl
- Podravka
OMÁČKA:
RÝŽE:
Postup:
-
Omáčka je velmi jednoduchá:
- Maso si očistíme a nakrájíme na kostičky. Nakrájíme si cibulku.
- Do hrnce dáme cca 3-5 lžic oleje a přidáme cibulku. Jemně orestujeme a přidáme maso, které já rovnou až v hrnci okořením.
- Přidáme bujón a zalijeme teplou vodou.
- Necháme cca 45-60 minut vařit.
- Potom jen zahustíme tmavou jíškou.
-
Rýže:
- Do hrnce si dáme 2 lžíce oleje a na jemno nakrájenou cibulku. Orestujeme a přidáme zeleninu.
- Tak po 3 minutách vsypu rýži a také orestujeme.
- Zalijeme jednou tolik vody a vaříme dle návodu. Osolíme a můžeme přidat lžičku Podravky.
- Když bude voda skoro vypařená a rýže měkká, dáme i s hrncem do trouby na 200° 20 minut. A takhle je vyborná. Za nás velmi oblíbená rýže Basmati.
- K tomuto jídlu se velice hodí zavařené žampiony. Přeji vam Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové dušené s mrkví
Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem
Penne s brokolicí v nivové omáčce
Mascarpone s jahodami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.