Svatomartinská husa s játrovou nádivkou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 975 KJ
- sacharidy
- 16 g
- bílkovina
- 13 g
- tuky
- 12 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 2,561 g
- vláknina
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 650 mg
- fosfor
- 547 mg
- cholesterol
- 262 mg
- sodík
- 184 mg
- hořčík
- 151 mg
- železo
- 24 mg
- měď
- 5 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 4 mg
Ingredience
- 1 husa
- 3 vejce
- 2 rohlíky
- 1 cibule
- 150 g husích jater
- Hrst petrželky
- Olej
- Špetka muškátového oříšku
- Sůl
Nádivka
- Očištěná husí játra nakrájíme na kousky a osmahneme na pánvi na oleji s nadrobno nakrájenou cibulkou. Přidáme nakrájené rohlíky, rozšlehané vejce, přihodíme nasekanou petržel, osolíme, dochutíme muškátovým oříškem a důkladně promícháme.
A pečeme
- Nádivkou naplníme očištěnou a prosolenou husu, přendáme ji do pekáče, mírně podlejeme vodou a dáme do vyhřáté trouby na 250 stupnů 30 minut. Poté snížíme teplotu na 140 stupnů a dopékáme 2 hodiny.
- V průběhu pečení husu propichujeme a poléváme. Pečeme do křupavé kůžičky.
- Podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.