Svatomartinská husa s játrovou nádivkou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 180 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
975 KJ
sacharidy
16 g
bílkovina
13 g
tuky
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
2,561 g
vláknina
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
650 mg
fosfor
547 mg
cholesterol
262 mg
sodík
184 mg
hořčík
151 mg
železo
24 mg
měď
5 mg
zinek
4 mg
mangan
4 mg

Ingredience

  • 1 husa
  • 3 vejce
  • 2 rohlíky
  • 1 cibule
  • 150 g husích jater
  • Hrst petrželky
  • Olej
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl

Nádivka

  1. Očištěná husí játra nakrájíme na kousky a osmahneme na pánvi na oleji s nadrobno nakrájenou cibulkou. Přidáme nakrájené rohlíky, rozšlehané vejce, přihodíme nasekanou petržel, osolíme, dochutíme muškátovým oříškem a důkladně promícháme.

A pečeme

  1. Nádivkou naplníme očištěnou a prosolenou husu, přendáme ji do pekáče, mírně podlejeme vodou a dáme do vyhřáté trouby na 250 stupnů 30 minut. Poté snížíme teplotu na 140 stupnů a dopékáme 2 hodiny.
  2. V průběhu pečení husu propichujeme a poléváme. Pečeme do křupavé kůžičky.
  3. Podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.