Jehněčí hřbet po šumavsku
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2480 KJ
- tuky
- 47 g
- bílkovina
- 36 g
- nasycené mastné kyseliny
- 21 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 16 g
- sacharidy
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 536 mg
- fosfor
- 374 mg
- cholesterol
- 148 mg
- sodík
- 135 mg
- vápník
- 71 mg
- hořčík
- 58 mg
- zinek
- 5 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 800 g jehněčího hřbetu
- 200 ml masového vývaru
- Olej
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/2 lžičky kmín
- 1/2 lžičky anýzu
- 1/2 lžičky kardamonu
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Maso osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme na oleji na pánvi. Vypneme a olej nalijeme do misky, do které přidáme všechno koření. Důkladně promícháme a maso tím potřeme.
- Maso dáme do pekáčku a podlejeme trochou vývaru. Po dobu pečení podléváme a potíráme směsí koření.
- Pečeme ve vyhřáté troubě, při 180 stupních 1 hodinu do měkka.
- Doba pečení závisí na tom, kdo má jak rád propečené maso. Podáváme s dušenou zeleninou a vařeným bramborem. Konzumuje se výhradně teplé.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Mac and cheese
Citronovo-levandulové muffiny
Křehký ořechový koláč s jablky a hruškami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.