Jehněčí hřbet po šumavsku

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2480 KJ
tuky
47 g
bílkovina
36 g
nasycené mastné kyseliny
21 g
mononenasycené mastné kyseliny
16 g
sacharidy
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
536 mg
fosfor
374 mg
cholesterol
148 mg
sodík
135 mg
vápník
71 mg
hořčík
58 mg
zinek
5 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 800 g jehněčího hřbetu
  • 200 ml masového vývaru
  • Olej
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1/2 lžičky kmín
  • 1/2 lžičky anýzu
  • 1/2 lžičky kardamonu
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Maso osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme na oleji na pánvi. Vypneme a olej nalijeme do misky, do které přidáme všechno koření. Důkladně promícháme a maso tím potřeme.
  2. Maso dáme do pekáčku a podlejeme trochou vývaru. Po dobu pečení podléváme a potíráme směsí koření.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě, při 180 stupních 1 hodinu do měkka.
  4. Doba pečení závisí na tom, kdo má jak rád propečené maso. Podáváme s dušenou zeleninou a vařeným bramborem. Konzumuje se výhradně teplé.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.