Panna cotta s javorovým sirupem a banánem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2079 KJ
- tuky
- 38 g
- sacharidy
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 27 g
- cukry
- 21 g
- bílkovina
- 8 g
- draslík
- 95 mg
- hořčík
- 8 mg
- fosfor
- 8 mg
- sodík
- 3 mg
- vápník
- 2 mg
Ingredience
- 500 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
- 70 g cukru krystal
- vanilkový lusk
- 3 plátky želatiny
- Banán
- trochu javorového sirupu
Postup:
- Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby nám změkly a mírně nabobtnaly.
- Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dejte do hrnce a zahřejte těsně pod bod varu.
- Když budeme mít směs ohřátou na požadovanou teplotu, odstavte hrnec z plotny.
- Nabobtnalou želatinu vyždímejte a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetaně.
- Můžem směs nalévat do misek, nebo skleniček, které pak dáme do ledničky (stačí i 1 -2 hodiny). Nejlépe však na 4–5 hodin, můžem i přes noc.
- Když je ztuhlá, vyklepneme ji na talíř a ozdobíme.
- Panna cotta je momentálně jedním z nejoblíbenějších dezertů. Musíte ji také vyzkoušet! Dobrou chuť :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Fettuccine s omáčkou Alfredo
Snídaňová jáhlová kaše
Znojemská hovězí pečeně
Presovaný bůček s pečenými jablky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.