Škvarkový chléb
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2099 KJ
- sacharidy
- 63 g
- bílkovina
- 27 g
- tuky
- 15 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 214 mg
- fosfor
- 169 mg
- vápník
- 67 mg
- hořčík
- 41 mg
- sodík
- 30 mg
- cholesterol
- 27 mg
- železo
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 250 g žitné mouky
- 20 g droždí
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 50 ml oleje
- 150 g vepřových škvarků
- 10 g soli
Postup:
- Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a necháme vzejít kvásek.
- Do mísy prosejeme mouku (tím ji pěkně nakypříme), přidáme olej, vejce, kvásek, sůl a škvarky.
- Těsto dobře propracujeme, aby se nelepilo na stěnu mísy.
- Rozdělíme těsto napůl, propracujeme, vytvoříme bochánky, dáme na plech s pečícím papírem, necháme ještě 30 minut odpočnout.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 min. Pěkně do křupava.
- Po dobu pečení potíráme bochánek mašlovačkou vodou s rozpuštěnou solí.
- Není to nic obtížného a máme vždy čerstvý chléb.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dhal z červené čočky
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.