Škvarkový chléb

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 25 minut
Vaření: 30 minut
Škvarkový chléb - takový už nemusíte ničím mazat, domácí dobrota

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2099 KJ
sacharidy
63 g
bílkovina
27 g
tuky
15 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
214 mg
fosfor
169 mg
vápník
67 mg
hořčík
41 mg
sodík
30 mg
cholesterol
27 mg
železo
1 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g žitné mouky
  • 20 g droždí
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 50 ml oleje
  • 150 g vepřových škvarků
  • 10 g soli

Postup:

  1. Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy prosejeme mouku (tím ji pěkně nakypříme), přidáme olej, vejce, kvásek, sůl a škvarky.
  3. Těsto dobře propracujeme, aby se nelepilo na stěnu mísy.
  4. Rozdělíme těsto napůl, propracujeme, vytvoříme bochánky, dáme na plech s pečícím papírem, necháme ještě 30 minut odpočnout.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 min. Pěkně do křupava.
  6. Po dobu pečení potíráme bochánek mašlovačkou vodou s rozpuštěnou solí.
  7. Není to nic obtížného a máme vždy čerstvý chléb.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.