Tradiční trdelník s ořechy
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4184 KJ
- tuky
- 87 g
- sacharidy
- 43 g
- bílkovina
- 8 g
- cukry
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 684 mg
- fosfor
- 475 mg
- hořčík
- 177 mg
- vápník
- 142 mg
- cholesterol
- 27 mg
- sodík
- 25 mg
- zinek
- 4 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 800 g tuku
- 100 g ořechů ( mletých )
- 1 droždí
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 3 lžíce moučkového cukru
- trocha skořicového cukru
Nástroje
-
Zavařovací sklenice
Alobal
- Připravíme si v misce kvásek. Rozdrolíme do něj droždí, posypeme ho trochou moučkového cukru a zalijeme lžící vlažného mléka.
- Než kvásek vykyne - cca 15 minut - tak si zbylé ingredience smícháme v míse.
- Přidáme kvásek a vytvoříme krásné a jemné hladké těsto.
- To necháme na teplem místě kynout cca 30 minut.
- Nyní si můžeme připravit skleničky.
- Ty si obalíme v alobalu.
- Když těsto nakyne...
- ...tak ho rozválíme na tenký plát.
- Nakrájíme ho na proužky cca 3 cm široké. Těmito proužky obmotáme skleničku s alobalem.
- Potřeme vajíčkem a obalíme ve skořicovém cukru.
- Postavíme na plech.
- Troubu si předehřejeme na 170° a pečeme cca 8-10 minut.
Je to velmi jednoduchý recept a určitě si ho oblíbíte a rádi si ho pro sebe i své dětičky uděláte za pár korun doma, než na trzích :-). Dobrou chuť!
Z této dávky jsem udělala asi 10 velkých trdelníků a 10 malých. Můžete těsto točit třeba i na trubičky na kremrole.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové maso se špenátem
Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem
Fettuccine s lososem
Bramborové knedlíky se škvarkama
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.