Pivní polévka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1277 KJ
- sacharidy
- 32 g
- tuky
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 6 g
- bílkovina
- 5 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 3 mg
- hořčík
- 2 mg
Ingredience
- 250 g chleba
- 125 ml vody
- 2 piva
- 1 lžička cukru
- 200 ml smetany
- Sůl
- 1 lžička citronové štávy
Postup:
- Do kastrůlku nalejeme vodu a 1 pivo, do kterého pokrájíme chleba na malé kousky a necháme 2 hodiny odležet.
- Potom vaříme 20 minut, přecedíme přes síto a propasírujeme, přilejeme druhé pivo, krátce povaříme, přidáme cukr, smetanu a dochutíme citronovou štávou. Přivedeme k varu.
- Podáváme s tmavým chlebem. Na přípravu polévky nepoužíváme 12 stupňové pivo. Polévka by byla hořká.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Losos nakládaný v červené řepě
Veganské špagety na řecký způsob
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.