Kremrole z listového těsta
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1289 KJ
- sacharidy
- 74 g
- cukry
- 73 g
- bílkovina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 33 mg
- cholesterol
- 32 mg
- draslík
- 20 mg
- sodík
- 10 mg
- vápník
- 8 mg
- hořčík
- 4 mg
Ingredience
- 2 Listová těsta (kupuji už to vyválené)
- 1 vajíčko (na potření)
- trocha moučkového cukru (na posypání)
- 5 bílků
- 300 g moučkového cukru
- Špetka soli
Kremrole
KRÉM:
Nástroje
-
Trubičky na kremrole
Postup:
- Připravíme si plech s pečícím papírem a vyválené listové těsto.
- Těsto si nakrájíme na tenké plátky a připravíme si trubičky.
- Trubičky potřeme tukem na vaření a namotáváme na ně proužky těsta, tak aby těsto bylo vždy na trubičce trošinku přes sebe.
- Potřeme vajíčkem a dáme do trouby na 170° tak na 6 minut.
- Kremrole sundáváme z trubiček ještě za tepla (stačí trubičkou ťuknout do stolu a jde to hezky dolů).
- Necháme je vychladnout a připravíme si krém.
- Do vodní lázně si dáme bílky se špetkou soli a začneme mixovat a mixujeme dokud se nám nevytvoří krásný tuhý sníh. Když je dost tuhý, sundáme z lázně a pomalu přisypáváme moučkový cukr a dál pomaleji mixujeme.
- Krém dáme ztuhnout do lednice. Pokud by nebyl dost tuhý, je dobré přimixovat 1 lžíci solamylu (škrobu).
- Vychladlé kremrole plníme krémem (stačí i svačinový sáček, do kterého uděláme v jednom spodním rohu dírku). Plníme z obou stran.
- Nakonec pomoučíme cukrem.
- Tímto receptem rychle a mile potěšíte své blízké. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Pečené vepřové maso se špenátem
Tartiflette
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.