Zeleninový salát na způsob Caesar
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4634 KJ
- sacharidy
- 77 g
- tuky
- 61 g
- bílkovina
- 55 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 40 g
- cukry
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- sůl
- 3 g
- sodík
- 836 mg
- fosfor
- 559 mg
- draslík
- 485 mg
- vápník
- 283 mg
- cholesterol
- 250 mg
- hořčík
- 116 mg
- železo
- 11 mg
- zinek
- 5 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 ledový salát
- 2 kuřecí prsíčka
- 200 g okurky ( salátová )
- 3 ředkvičky
- 6 cherry rajčátek
- 1 červená paprika
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 200 g bílé bagety
- 2 žloutky
- 1 citron
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžice balzamikového octa
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžička medu
Salát
DRESINK:
Postup:
- Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme s trochou olivového oleje.
- Okořeníme solí, pepřem (já používám pikantní směs na gril) a necháme odležet 2h.
- Na pánev dáme trocha olivového oleje, kuřecí maso orestujeme.
- Salát omyjeme, listy dobře vysušíme. Osušení je důležité!!
- Listy salátu natrháme na kousky nebo nakrájíme a připravíme do hlubší mísy.
- Nakrájíme si veškerou zeleninu.
- Připravíme si hlubší užší nádobu. Salátový dresink uděláme tak, že všechny ingredience dáme do nádoby a ušleháme ponorným mixérem. Vznikne nám tekutá krémová majonéza.
- Na olivovém oleji si upečeme na kostičky nakrájenou bagetku.
- Salát nandáme na talíř, přelijeme dresinkem a nakonec posypeme krutonky.
- Další varianta na servírování
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s lososem a rukolou
Kuře ala kachna
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Quiche de Lorraine
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.