Bordel v hrnci
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5466 KJ
- tuky
- 96 g
- sacharidy
- 54 g
- bílkovina
- 53 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 26 g
- cukry
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 7 g
- draslík
- 1,185 g
- lepek
- 1 g
- sodík
- 248 mg
- cholesterol
- 239 mg
- vápník
- 200 mg
- fosfor
- 199 mg
- hořčík
- 120 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 9 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové plece
- 1 kg cibule
- 2 velké mrkve
- 2 velké petržele
- 2 vejce
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 kyselé okurky (tam patří, ale kvůli synovi ji tam nedávám)
- 20 dkg špeku (nebo anglické)
- sůl
- trochu cukru
- pepř
- 2 lžíce oleje
- 400 g rýže
- trocha polohrubé mouky
Postup:
- Do papiňáku si nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli. Posypu cukrem, aby cibule zkaramelizovala.
- Po zhnědnutí cibule přidáme anglickou, nebo špek a opečeme.
- Dále přidáme na kostky nakrájené maso, necháme zatáhnout a přidáme mrkev a petržel, kterou jsme si před tím nakrájeli na kostky (teď je čas i na okurky, pokud je chcete).
- Opepříme, zavřeme papiňák a necháme hodinu vařit.
- Mezitím si uvaříme vejce natvrdo.
- cca po půl hodině vaření si dáme vařit i rýži.
- Když je maso hotové, osolíme, přidáme hořčici, zahustíme moukou.
- Nandáme na talíř rýži, přidáme maso a omáčku a nahoru přidáme rozpůlené vejce. TO UŽ JSEM NESTIHLA VYFOTIT, SYN BYL RYCHLEJŠÍ :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Křehký ořechový koláč s jablky a hruškami
Kuře na paprice se špeclemi
Špagety s rajčaty a kuřecím masem
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.