Pečený hermelín s brusinkovou omáčkou

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
Pečený hermelín s brusinkovou omáčkou - mňamina, která zasytí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4522 KJ
sacharidy
226 g
cukry
169 g
vláknina
16 g
tuky
8 g
bílkovina
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
284 mg
vápník
232 mg
fosfor
108 mg
hořčík
92 mg
sodík
21 mg
železo
8 mg
mangan
4 mg
zinek
1 mg
měď
1 mg

Ingredience

    Na přípravu hermelínu

  • 1 Hermelín
  • trocha barevného pepře (koření na gril hermelín)
  • olivový olej
  • francouzská bageta
  • Omáčka:

  • 75 ml pomerančového džusu
  • 140 g jemného cukru
  • 370 g čerstvých brusinek
  • 1 dcl červeného vína

Hermelín

  1. Hermelín dáme na alobal, posypeme směsí a pokapeme olivovým olejem.
  2. Zabalíme a dáme péct do trouby cca 15 min 170ˇC.

Omáčka:

  1. Do rendlíku dáme brusinky, džus, cukr a víno.
  2. Přivedeme k varu.
  3. Stáhneme hořák a pomalu redukujeme tekutinu minimálně o polovinu.

Dáme na talíř hermelín, vybalený z alobalu. Nalijeme trochu omáčky vedle sýra, a podáváme s francouzskou bagetkou.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.