Pečený kozí sýr se zeleninou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2643 KJ
sacharidy
74 g
tuky
25 g
bílkovina
24 g
cukry
6 g
vláknina
5 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,027 g
vápník
243 mg
fosfor
169 mg
hořčík
80 mg
sodík
47 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g kozího sýra
  • 500 g brambor
  • 2 papriky
  • 2 cuketky
  • 5 mrkví
  • 3 červené cibulky
  • Olej
  • Dip

  • Hrst pažitky
  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • Pepř
  • Sůl

Dip

  1. Nejdřív si uděláme dip, aby měl čas si odpočinout.
  2. Do misky si dáme jogurt, oloupaný a naškrabaný česnek, omytou a nasekanou pažitku, sůl a pepř. Vše pěkně promícháme a dáme do lednice.

Sýr

  1. Kozí sýr si nakrájíme na silneší plátky. Všechnu zeleninu i brambory očistíme a nakrájíme z ní silější hranolky.
  2. Na plech z trouby dáme pečící papír a pokapeme olejem. Zeleninu i sýr dáme na plech, ještě pokapeme trochou oleje a pečeme 30 minut na 180 stupňů do zlatova v toubě. Vyndáme a mírně osolíme.

Pečená zelenina se podává s opečeným kozím sýrem a k tomu jogurtový dip. Zdravá večeře pro vegetariány a nejen pro ně.
KOZÍ MLÉKO - JE RYCHLEJI STRAVITELNÉ NEŽ KRAVSKÉ.OBSAHUJE O 10% MÉNĚ LAKTOZY A JEHO SLOŽENÍ JE PODOBNÉ MATEŘSKÉMU.ZKLIDŇUJE ALERGIE NEBO ZÁNĚTLIVÁ ONEMOCNĚNÍ.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.