Celeráčky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Bramboráčky z celeru, překvapivě výborné i pro ty, kteří nemají rádi chuť celeru.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1562 KJ
sacharidy
36 g
tuky
20 g
bílkovina
10 g
vláknina
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
5 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,353 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
570 mg
vápník
325 mg
sodík
312 mg
cholesterol
193 mg
hořčík
159 mg
železo
44 mg
mangan
5 mg
zinek
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 400 g kořenového celeru
  • 3 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce solamilu (škrobu)
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř
  • 1/2 lžičky červené mleté sladké papriky
  • Trochu oleje na smažení
  1. Celer očistíme a nastrouháme polovinu na hrubém struhadle a druhou půlku na jemno.
  2. Do mísy dáme celer, přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, strouhanku, solamil na zahuštění, majoránku dle chuti, červenou papriku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme 15 minut proležet.
  3. Na pánvi na oleji pečeme malé bramboráčky do zlatova a dáváme na ubrousek osušit, aby nebyly mastné.

    CELER - bohatý obsah magnezia (hořčíku) a železa, je cennou živinou pro krevní buňky. Kdo pije celerovou šťávu, tak se v horkých dnech tolik nepotí.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.