Celeráčky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1562 KJ
- sacharidy
- 36 g
- tuky
- 20 g
- bílkovina
- 10 g
- vláknina
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,353 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 570 mg
- vápník
- 325 mg
- sodík
- 312 mg
- cholesterol
- 193 mg
- hořčík
- 159 mg
- železo
- 44 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 400 g kořenového celeru
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžíce solamilu (škrobu)
- Majoránka
- Sůl
- Pepř
- 1/2 lžičky červené mleté sladké papriky
- Trochu oleje na smažení
- Celer očistíme a nastrouháme polovinu na hrubém struhadle a druhou půlku na jemno.
- Do mísy dáme celer, přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, strouhanku, solamil na zahuštění, majoránku dle chuti, červenou papriku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme 15 minut proležet.
-
Na pánvi na oleji pečeme malé bramboráčky do zlatova a dáváme na ubrousek osušit, aby nebyly mastné.
CELER - bohatý obsah magnezia (hořčíku) a železa, je cennou živinou pro krevní buňky. Kdo pije celerovou šťávu, tak se v horkých dnech tolik nepotí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Bramborový gratin
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.