Dýňové lívance
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1471 KJ
- sacharidy
- 66 g
- bílkovina
- 11 g
- vláknina
- 7 g
- tuky
- 5 g
- cukry
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 711 mg
- fosfor
- 92 mg
- hořčík
- 81 mg
- vápník
- 72 mg
- sodík
- 71 mg
- mangan
- 2 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 150 g dýně (hokaido)
- 600 ml kokosového mléka (nebo olej)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 300 g špaldové mouky (nebo celozrné)
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- špetka mleté skořice
- špetka soli
- trocha ovoce (my dáváme banán a kaki)
NA OZDOBU:
Nástroje
-
lívanečník
Postup:
- Dýni si nakrájíme na kousky a vyskládáme na plech, na který jsme si dali pečící papír.
- Dáme do trouby cca na 190 stupnů 20 minut.
- Vychladlou dýni rozmixujeme s kokosovým mlékem a olejem.
- Do další mísy si přesejeme špaldovou mouku, přidáme kypřící prášek, mletou skořici a špetku soli. Pomalu přilévejte do mísy s moukou tekuté ingredience, které jsme si už připravili. Vařečkou pořádně zamícháme.
- Lívanečník vymažeme slunečnicovým olejem a rozehřejem. Vlijeme těsto a na menší teplotě smažíme lívance cca 1 minutu z každé strany, aby měly pěknou barvu.
- K tomu si nakrájíme ovoce, posypeme skořicí a můžeme podávat. Dobrou a zdravou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
Žampionový krém
Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
Česnekový krém
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.