Dušená brokolice se sýrovou omáčkou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 950 KJ
- bílkovina
- 28 g
- sacharidy
- 12 g
- tuky
- 7 g
- vláknina
- 5 g
- draslík
- 1,113 g
- cukry
- 1 g
- vápník
- 276 mg
- fosfor
- 264 mg
- hořčík
- 79 mg
- sodík
- 38 mg
- železo
- 4 mg
- cholesterol
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 700 g brokolice
- 250 g tvrdého sýra
- 100 ml mléka
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Mletá červená paprika
Postup:
- Do vařící osolené vody vložíme brokolici, rozebranou na růžičky a vaříme asi 12 minut bez pokličky.
- Uvařenou brokolici zcedíme a necháme na sítu okapat.
- Příprava omáčky:
- Do rendlíku dáme mléko, nasypeme strouhaný sýr, česnek, špetku mleté papriky, osolíme, opepříme a mícháme, dokud se sýr nerozpustí a nevznikne hladká omáčka.
- Naservírovanou brokolici polejeme horkou sýrovou omáčkou.
- Podáváme s vařenými bramborami. Brokolice je zdrojem spousty více vitamínů, tak se jí nevyhýbejte ;)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.