Špenátovo-žampionová pomazánka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
871 KJ
tuky
20 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
bílkovina
3 g
sacharidy
2 g
sůl
2 g
vláknina
1 g
draslík
380 mg
fosfor
111 mg
vápník
30 mg
hořčík
23 mg
sodík
3 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 jarní cibulka
  • 40 g listového špenátu
  • 50 g žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • 50 g taveného sýru

Postup:

  1. Očištěné žampiony nakrájíme na jemné plátky. Špenát důkladně propláchneme a nahrubo pokrájíme. Cibulku pokrájíme na kroužky. Oloupaný česnek utřeme se solí.
  2. V pánvi nahřejeme olej, přidáme žampiony a mícháme, dokud nezměknou.
  3. Potom přidáme cibulku, česnek a mícháme dál asi minutu.
  4. Nakonec vhoďíme špenát a opékáme, než se vypaří téměř všechna šťáva.
  5. Směs nasypeme do misky a po vychladnutí do ní vmícháme čerstvý sýr a podle potřeby přisolíme.
  6. Podávejte na opečené bagetce. Vynikající jednohubky. Nejsou moc známé, ale určitě zabodujete jejich jedinečnou chutí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.