Špenátovo-žampionová pomazánka
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 871 KJ
- tuky
- 20 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- bílkovina
- 3 g
- sacharidy
- 2 g
- sůl
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 380 mg
- fosfor
- 111 mg
- vápník
- 30 mg
- hořčík
- 23 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 jarní cibulka
- 40 g listového špenátu
- 50 g žampionů
- 2 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl
- 50 g taveného sýru
Postup:
- Očištěné žampiony nakrájíme na jemné plátky. Špenát důkladně propláchneme a nahrubo pokrájíme. Cibulku pokrájíme na kroužky. Oloupaný česnek utřeme se solí.
- V pánvi nahřejeme olej, přidáme žampiony a mícháme, dokud nezměknou.
- Potom přidáme cibulku, česnek a mícháme dál asi minutu.
- Nakonec vhoďíme špenát a opékáme, než se vypaří téměř všechna šťáva.
- Směs nasypeme do misky a po vychladnutí do ní vmícháme čerstvý sýr a podle potřeby přisolíme.
- Podávejte na opečené bagetce. Vynikající jednohubky. Nejsou moc známé, ale určitě zabodujete jejich jedinečnou chutí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rizoto s liškami a hráškem
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Gratinovaná brokolice se sýrem
Veganské špagety na řecký způsob
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.