Kynuté rohlíčky s ořechy
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2460 KJ
- sacharidy
- 76 g
- cukry
- 25 g
- tuky
- 24 g
- bílkovina
- 12 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- draslík
- 1,243 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 907 mg
- hořčík
- 325 mg
- vápník
- 271 mg
- cholesterol
- 84 mg
- sodík
- 49 mg
- zinek
- 8 mg
- železo
- 7 mg
- mangan
- 7 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 30 g droždí
- 2 žloutky
- 300 ml mléka
- Špetka soli
- 1 vejce
- 80 g moučkového cukru
- 150 g vlašských ořechů
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce strouhanky
- 3 lžíce rumu
- 3 lžíce mléka
Na rohlíčky
Náplň
Těsto:
- Nejdříve si uděláme kvásek: ohřejeme si mléko, aby bylo jen tak vlažné, přidáme nadrobené kvasnice, lžičku cukru a lžíci mouky. Důkladně promícháme a necháme vzejít.
- Do mísy dáme mouku, hotový kvásek, žloutky, špetku soli, moučkový cukr a rozehřáté máslo. Zamícháme a propracujeme v hladké těsto.
- Posypeme moukou, přikrejeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 45 minut.
Rohlíčky:
- V době kynutí si uděláme náplň: do misky dáme všechny ingredience (ořechy pomeleme) a promícháme. Vznikne nám hustší hmota.
- Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme na 4 díly nožem.
- Každý díl zpracujeme v kouli a rozválíme na kulatou placku. Nožem rozřežeme na 8 dílů. Na širší stranu vzniklého trojůhelníku dáme lžičku ořechové náplně - smotáme rohlíčky tak, že začneme širší stranou ke špičce.
- Rohlíčky poskládáme na plech vymazaný máslem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- Pečeme v troubě 15 minut na 180 stupnů. Upečené rohlíčky posypeme moučkovým cukrem. Udělá se zhruba 32 rohlíčků a vyjdou na dva plechy.
Dobrá medělní svačinka s dobrou kávou :).
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Gnocchi se sušenými rajčaty
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Koláč z krvavých pomerančů
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.