kuřecí kung pao

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3274 KJ
sacharidy
60 g
tuky
48 g
bílkovina
22 g
trans mastné kyseliny
12 g
cukry
7 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
sůl
5 g
vláknina
4 g
draslík
411 mg
fosfor
121 mg
vápník
53 mg
hořčík
34 mg
cholesterol
14 mg
sodík
5 mg
mangan
4 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 100ml rýžového vína
  • 50ml kvalitní sójové omáčky
  • 50ml arašídového oleje
  • 2 lžíce bramborového škrobu (nebo solamylu)
  • 50g kuřecích prsou (nakrájených na tenké nudličky)
  • 1 vaječný bílek
  • 2 lžičky rýžového octa
  • 2 lžičky tmavého třtinového cukru
  • 4 jarní cibulky (nakrájené na třetiny a pak každou tence nasekanou našikmo)
  • 1 stroužek česneku
  • 20g zázvor
  • 1 paprička (sečuánská)
  • 100 g (120 g) arašídy(nesolených)
  • sůl

Nástroje

    wok
  1. Nejprve si připravíme marinádu: smícháme dvě lžíce vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu, vaječný bílek—promíchat..
  2. Do marinády naložíme kuřecí maso a důkladně do něj marinádu vetřeme.
  3. Necháme přiklopené v lednici cca 30 minut marinovat.
  4. Mezitím si uděláme omáčku: v malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku a zbylý solamyl. Přidáme ocet a třtinový cukr.
  5. Na pánev nalijeme olej, rozpálíme, vhodíme papričku, zázvor, česnek, zelenou cibulku a arašídy a chvilku restujeme.
  6. Přidáme Kuřecí maso, které opečeme až zbělá a uvnitř bude propečené, což trvá cca 5 minut. Pak Přidáme omáčku, krátce provaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.