kuřecí kung pao
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3274 KJ
- sacharidy
- 60 g
- tuky
- 48 g
- bílkovina
- 22 g
- trans mastné kyseliny
- 12 g
- cukry
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sůl
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- draslík
- 411 mg
- fosfor
- 121 mg
- vápník
- 53 mg
- hořčík
- 34 mg
- cholesterol
- 14 mg
- sodík
- 5 mg
- mangan
- 4 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 100ml rýžového vína
- 50ml kvalitní sójové omáčky
- 50ml arašídového oleje
- 2 lžíce bramborového škrobu (nebo solamylu)
- 50g kuřecích prsou (nakrájených na tenké nudličky)
- 1 vaječný bílek
- 2 lžičky rýžového octa
- 2 lžičky tmavého třtinového cukru
- 4 jarní cibulky (nakrájené na třetiny a pak každou tence nasekanou našikmo)
- 1 stroužek česneku
- 20g zázvor
- 1 paprička (sečuánská)
- 100 g (120 g) arašídy(nesolených)
- sůl
Nástroje
-
wok
- Nejprve si připravíme marinádu: smícháme dvě lžíce vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu, vaječný bílek—promíchat..
- Do marinády naložíme kuřecí maso a důkladně do něj marinádu vetřeme.
- Necháme přiklopené v lednici cca 30 minut marinovat.
- Mezitím si uděláme omáčku: v malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku a zbylý solamyl. Přidáme ocet a třtinový cukr.
- Na pánev nalijeme olej, rozpálíme, vhodíme papričku, zázvor, česnek, zelenou cibulku a arašídy a chvilku restujeme.
- Přidáme Kuřecí maso, které opečeme až zbělá a uvnitř bude propečené, což trvá cca 5 minut. Pak Přidáme omáčku, krátce provaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí řízky v těstíčku se sýrem
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Bryndzové noky s medvědím česnekem
Tvarohový dort s malinovým coulis
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.