Batáty v anglické slanině s růžičkovou kapustou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1203 KJ
- tuky
- 22 g
- sacharidy
- 13 g
- bílkovina
- 8 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 4 g
- sůl
- 2 g
- sodík
- 427 mg
- draslík
- 354 mg
- fosfor
- 166 mg
- cholesterol
- 51 mg
- vápník
- 27 mg
- hořčík
- 24 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 větší batátu (bramboru)
- 100 g anglické slaniny (slabé pláty)
- 150 g růžičkové kapusty
- Sůl
- 1/2 bílého jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička majonézy
Na přípravu batátu
Dip
- Očištěné batáty nakrájíme na větší obdélníčky a dáme vařit do osolené vody. Můžeme k nim přidat růžičkovou kapustu a vaříme 5 minut.
- Po 5 minutách zcedíme a dáme do ledové vody. Po zchlazení zcedíme a necháme okapat.
- Vezmeme proužky anglické slaniny, zabalíme do nich kousky batát a kapustu a zabalíme do závitku.
- Dáme na plech na pečící papír a pečeme na 200 stupnů 10 minut, aby slanina dostala zlatavou barvu.
- Dip si namícháme z bílého jogurtu, vymačkaného česneku a majonézy.
Předkrm podáváme s čerstvým pečivem. Batáty, kombinované s anglickou slaninou a růžičkovou kapustou, mají velice zajímavou a dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové dušené s mrkví
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Bramborová polévka s houbami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.