Batáty v anglické slanině s růžičkovou kapustou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Předkrm z batátů uřčitě nezklame, doplněné slaninou krásně voní a ještě lépe chutnají

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1203 KJ
tuky
22 g
sacharidy
13 g
bílkovina
8 g
vláknina
4 g
cukry
4 g
sůl
2 g
sodík
427 mg
draslík
354 mg
fosfor
166 mg
cholesterol
51 mg
vápník
27 mg
hořčík
24 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Na přípravu batátu

  • 1 větší batátu (bramboru)
  • 100 g anglické slaniny (slabé pláty)
  • 150 g růžičkové kapusty
  • Sůl
  • Dip

  • 1/2 bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička majonézy
  1. Očištěné batáty nakrájíme na větší obdélníčky a dáme vařit do osolené vody. Můžeme k nim přidat růžičkovou kapustu a vaříme 5 minut.
  2. Po 5 minutách zcedíme a dáme do ledové vody. Po zchlazení zcedíme a necháme okapat.
  3. Vezmeme proužky anglické slaniny, zabalíme do nich kousky batát a kapustu a zabalíme do závitku.
  4. Dáme na plech na pečící papír a pečeme na 200 stupnů 10 minut, aby slanina dostala zlatavou barvu.
  5. Dip si namícháme z bílého jogurtu, vymačkaného česneku a majonézy.

Předkrm podáváme s čerstvým pečivem. Batáty, kombinované s anglickou slaninou a růžičkovou kapustou, mají velice zajímavou a dobrou chuť.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.