Tomatová polévka
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2296 KJ
- tuky
- 34 g
- sacharidy
- 29 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 24 g
- cukry
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- bílkovina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 1,225 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 371 mg
- vápník
- 106 mg
- hořčík
- 72 mg
- sodík
- 32 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1,5l zeleninový vývar (nebo voda)
- 400 g drcená rajčata
- 100 g rajského protlaku
- 100 g cibule
- 100 ml červeného vína
- 100 ml olivového oleje
- 50g těstovyn (creme fraiche)
- 40 g česneku
Postup:
-
Na olivovém oleji lehce orestujeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
-
Přidáme rajský protlak, chvíli, za stálého míchání, orestujeme, pak zalijeme červeným vínem a promícháme.Pak můžeme přidat zeleninový vývar.
-
Necháme lehce provařit na mírném ohni.
- Dochutíme pepřem, solí a znovu krátce povaříme.
- při podávání můžeme ozdobit nočkem z creme fraiche
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Máslové velikonoční jidášky
Valašská kyselice
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Treska s květákovým pyré a hráškem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.