Tomatová polévka

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2296 KJ
tuky
34 g
sacharidy
29 g
mononenasycené mastné kyseliny
24 g
cukry
10 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
1,225 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
fosfor
371 mg
vápník
106 mg
hořčík
72 mg
sodík
32 mg
železo
5 mg
zinek
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1,5l zeleninový vývar (nebo voda)
  • 400 g drcená rajčata
  • 100 g rajského protlaku
  • 100 g cibule
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml olivového oleje
  • 50g těstovyn (creme fraiche)
  • 40 g česneku

Postup:

  1. Na olivovém oleji lehce orestujeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.

  2. Přidáme rajský protlak, chvíli, za stálého míchání, orestujeme, pak zalijeme červeným vínem a promícháme.Pak můžeme přidat zeleninový vývar.

  3. Necháme lehce provařit na mírném ohni.

  4. Dochutíme pepřem, solí a znovu krátce povaříme.
  5. při podávání můžeme ozdobit nočkem z creme fraiche

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.