Holubky (plněné zelné listy)
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2356 KJ
- sacharidy
- 45 g
- tuky
- 33 g
- bílkovina
- 17 g
- cukry
- 10 g
- vláknina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 1,363 g
- fosfor
- 337 mg
- vápník
- 241 mg
- hořčík
- 136 mg
- sodík
- 37 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg hlávky zelí
- 3 lžíce octa
- 3 lžíce oleje
- 400 g mletého masa
- 200 g rýže
- sůl
- pepř
- stroužek česneku
- 1 cibule
- 240 g rajčatového protlaku
- trocha mleté červené papriky
Postup:
- Ve velkém hrnci, do kterého se nám vejde celá hlávka zelí, přivedeme k varu vodu s octem a olejem. Je dobré si předem vyzkoušet, kolik vody musí v hrnci být, aby se po ponoření zelí nevylila ale zároveň aby bylo zelí pod hladinou.
- Hlávku zelí vložíme do vroucí vody a necháme chvíli povařit na mírném plameni. Když je zelí na povrchu změklé (cca po 2 minutách), vyjmeme hlávku a obereme z ní měkké listy. Potom hlávku opět ponoříme do kastrolu a obírání listů opakujeme, dokud již hlávka nemá žádné velké listy. Malé listy použijeme na něco jiného, třeba do polévky.
- Velké listy rozkrojíme napůl a přitom z nich seřízneme tuhou střední část košťálu.
- Na tuku zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, spařenou rýži, sůl, pepř, papriku, česnek a polovinu rajčatového protlaku.
- Vždy lžíci masové směsi zabalíme do poloviny zelného listu.
- Holubky naskládáme do kastrolu, zalijeme ve vodě rozmíchanou druhou polovinou rajčatového protlaku tak, aby byly všechny holubky pod vodou.
- Přivedeme k varu a dusíme asi 3/4 hodiny.
- Podáváme s pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Karotkový krém se zázvorem
Exotická čočková polévka
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.