Špenát
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1385 KJ
- sacharidy
- 23 g
- tuky
- 20 g
- bílkovina
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- cukry
- 5 g
- draslík
- 1,562 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 590 mg
- fosfor
- 495 mg
- hořčík
- 287 mg
- sodík
- 135 mg
- cholesterol
- 117 mg
- železo
- 12 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 0,5 kg mraženého špenátu
- 40 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka ( nebo více)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- vejce
Postup:
- Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a zalijeme ji mlékem.
- Když kaše zhoustne, vložíme do ní kostku zmrazeného špenátu a za stále mícháme dokud se špenát nerozmrazí.
- Potom zeslabíme plamen a špenát okořeníme solí a pepřem.
- Přidáme rozkvedlané vejce, minutu povaříme a odstavíme z plamene.
- Na závěr do špenátu rozmačkáme česnek.
- K obědu je dobrý špenát s vařenými bramborami a plátkem hovězího nebo vepřového masa, ale mně víc chutná s volským okem a krajícem chleba.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Burgundské hovězí
Ovesné svačinové placičky
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Kuřecí závitek s kořenovou zeleninou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.