Kuřecí maso se špenátem a smetanou
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2193 KJ
- tuky
- 41 g
- bílkovina
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 19 g
- sacharidy
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 547 mg
- fosfor
- 204 mg
- vápník
- 198 mg
- cholesterol
- 169 mg
- hořčík
- 80 mg
- sodík
- 59 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 0,5 kg kuřecího masa
- 250 g špenátu (mražené listy)
- 30 g másla
- 200 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
- 1 žloutek
Postup:
- V kastrole rozehřejeme máslo, osmahneme na něm na nudličky nakrájené maso, posolíme, popepříme, zalijeme troškou vody a chvíli podusíme.
- Přidáme špenát a podusíme dokud nejsou maso a špenát hotové.
- Přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a vaříme na mírném plameni ještě 5 minut.
- Na závěr v omáčce rozmícháme 1 žloutek. Odstavíme ze sporáku.
- Velmi chutná je tato kuřecí omáčka s těstovinami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Máslové velikonoční jidášky
Dhal z červené čočky
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Zázvorový chia pudink s borůvkami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.