Pita chléb
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1855 KJ
- sacharidy
- 92 g
- bílkovina
- 14 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 2 g
- tuky
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 147 mg
- fosfor
- 132 mg
- hořčík
- 36 mg
- vápník
- 28 mg
- sodík
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 42 g droždí
- 200 ml vody
- Sůl
- 500 g hladké mouky
- 500 g polohrubé mouky
Postup:
- Vezmeme si misku a v ní smícháme všechny suroviny.
- Přidáváme postupně vodu a vypracujeme těsto které by nemělo lepit!
- Nyní ho necháme na teplém místě kynout asi půl hodiny.
- Znovu promícháme a vytvarujeme z těsta menší kuličky.
- Ty si vyskládáme na plech s pečícím papírem a dlaní je rozplácneme.
- Takhle připravené je necháme ještě tak 15 minut kynout.
- Mezitím si předehřejeme troubu na 250° a pak je pečeme cca 5 minut.
- A je hotovo ;-)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.